18 Şubat 2014 Salı

D&R

Bizim yaş grubu kadınlarının küçükken bayıla bayıla okuduğu Ayşegül serisini bilirsiniz. 

Hayal gücümüzü harekete geçiren, kütüphanemizin baş köşesinde duran bu eğlenceli kitapları ne yazık ki iyi muhafaza edemedim. Kimini kitap ihtiyacı olan öğrencilere verdik, kimini taşınırken kaybettik. Sonrasında raflarda çok aradım ama ya bana denk gelmedi, ya vardı da ben göremedim, bilmiyorum. 


İşte o günlerden bu yana, seriyi yeniden toplama hevesiyle süregelen özlemimi bugün nihayet noktaladım.
Carnaval Studio'nun yeni ürünlerine göz atarken, bir ara blog'unu inceledim ve onun da Ayşegül'lere gözü gibi baktığını gördüm. Kafamın üzerinde yanan ışığı daha fazla ertelemek olmazdı. D&R'ın arşivinden hemen sipariş verdim. Üstelik tüm seriyi :) Hissettiğim mutluluğu anlatamam. Şimdi tek yapmam gereken, birkaç gün sonra elime ulaşacak çocukluk anılarımı sevinçle karşılamak. Bu sefer onlara gözüm gibi bakacağım.


Zamanında kitap okumaktan gözleri bozulan çocuklardık biz ve şimdi kitapların önemini anlayabilecek, sayfaların kokusunu özleyecek ve yayınevlerini dolaşan bir neslin yetiştiğini düşünmüyorum. Tabi hepsi için aynı durum söz konusu değil. Belki anne babaların ihmalinden, belki internetle tanışmalarından, belki de her şeyi daha kolay elde ediyor olma hallerinden. Üzücü ve kabullenemediğim bir durum olma sebebiyle, olabildiğince steril bir yaşam alanı yaratma arzusu içindeyim. Kabul ediyorum, tipik bir ebeveyn olma yolunda ilerliyorum :) Panik yok, güneşin tadını çıkaralım. Herkese iyi haftalar.

4 yorum:

Lapermstyle dedi ki...

Resmen cocukluguma geri döndüm. Serinin fiyati ne kadar acaba merak ettim:)

Unknown dedi ki...

ne mutlu bana :) tane fiyatı 3,99 tl.

Ponti dedi ki...

Ah o çizimlere bakmak bile anılarla dolduruyor her yanımı. Çok sevindim adınıza. Hepimizde olmalı bence bu arşiv :)

Unknown dedi ki...

değil mi? benim de. en kısa edinmenizi öneririm :)